Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Lobbes Tipt: de 15 populairste spellen van 2022

8 december 2022
Als je denkt aan december, denk je aan Sinterklaas, Kerstmis, adventskalenders en… spelletjes! Bij Lobbes vinden we december bij uitstek de maand om veel spelletjes te spelen, juist ook tijdens de feestdagen. Het gure weer en de lekkere hapjes die bij de feestdagen horen, het gezellig samenkomen van families en gezinnen: echt DE tijd om een spelletje te spelen.
Als je denkt aan december, denk je aan Sinterklaas, Kerstmis, adventskalenders en… spelletjes! Bij Lobbes vinden we december bij uitstek de maand om veel spelletjes te spelen, juist ook tijdens de feestdagen. Het gure weer en de lekkere hapjes die bij de feestdagen horen, het gezellig samenkomen van families en gezinnen: echt DE tijd om een spelletje te spelen.
label.learn.more

Nu zijn er natuurlijk de welbekende familiespellen, zoals Monopoly, Catan en yahtzee, maar er zijn nog zó veel andere leuke spellen om te spelen! Bij deze de Lobbes Top 15 spellen om te spelen tijdens de Spellenmaand (en natuurlijk zijn deze spellen ook de rest van het jaar leuk om te spelen ;-)).

1. Exploding Kittens

In 2019 uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar: Exploding Kittens! Dit spel is volgens de makers in 2 minuten te leren, en een potje is in 15 minuten te spelen. Dit spel is speciaal bedoeld voor iedereen die houdt van katten en knallen en laserstralen en soms ook geiten… Dan weet je het wel, het wordt een dolle boel! Iedere speler neemt kaarten van de stapel, totdat iemand de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je verloren. Maar met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden. Absoluut één grote chaos, dat is een potje Exploding Kittens.

Leeftijd: Vanaf 7 jaar

Aantal spelers: 2 tot 5 spelers

Duur: 15 minuten

2. Headbanz – Rara Wat Ben Ik?

Rara wat ben ik, wie kent het niet? Een klassieker voor het hele gezien. Alleen deze variant heeft grappige hoofdbanden, die het spel nog leuker maken! Er zitten 6 hoofdbanden bij, namelijk een eenhoorn, kat, koning, patiënt, piraat en slaapmasker. Kies een hoofdband, plaats er een kaart in en probeer te raden wat erop staat. Stel slimme vragen die met ja of nee beantwoord kunnen worden om te achterhalen wie je bent. De speler die als eerste drie kaarten raadt, wint het spel!

Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Aantal spelers: 2 tot 6 spelers

Duur: 20 minuten

3. Dixit

Dixit is een spel wat in 2010 al is uitgeroepen tot “Spiel des Jahres” bij onze oosterburen. Nog altijd is Dixit een ontzettend leuk spel, waar je je fantasie volop mag inzetten! Het is een spel met weinig spelregels, waardoor het snel te leren is, en het spelen extra leuk wordt! Onze spellenexpert Melvin heeft een Hoe Speel Je?-video opgenomen over Dixit. Geen zin om de instructies te lezen? Laat Melvin je het kort en bondig uitleggen!

Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 3 tot 8 spelers

Duur: 30 minuten

4. Sonic Super Teams

Fan van Sonic? Met Sonic Super Teams kun je spelen met Sonic en zijn vrienden. Je speelt in dit spel een strategische race in teams. Daag je vrienden uit, let op voor valstrikken en bereik als eerste team de finish!

Leeftijd: Vanaf 7 jaar

Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Duur: 20 minuten

5. 10 dagen door Europa

Reis in 10 dagen door Europa met dit leuke bordspel! Het doel van dit spel is om in 10 dagen een route door Europa uit te stippelen, met landen en transportkaarten. Elke dag moet logisch aansluiten op de volgende. Tijdens het spelen leer je ook nog wat over de topografie van Europa, dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Duur: 30 minuten

6. Het Verhaal van Koning Schaak

Schaken moeilijk? Niet per se! Met Het Verhaal van Koning Schaak leren kinderen op een laagdrempelige manier schaken, met behulp van gekke verhalen, levendige illustraties, aangepaste schaakstukken en een uniek schaakbord. Ook ouders hebben geen schaakervaring nodig om dit spel te spelen. Het Verhaal van Koning Schaak is niet voor niks de winnaar van de categorie Wetenschap en Educatie van de Speelgoed van het Jaar verkiezing van 2022!

Leeftijd: Vanaf 3 jaar

Aantal spelers: 2 spelers

Duur: 20 minuten

7. Kuddegedrag

Kuddegedrag is een grappig spel wat je met een grote groep kan spelen. Er wordt een willekeurige vraag gesteld, waarop iedereen zijn of haar antwoord opschrijft. Daarna worden de antwoorden onthuld. Iedereen die het meest voorkomende antwoord had, krijgt een koefiche. Ben jij juist de enige die jouw antwoord heeft opgeschreven? Dan krijg je de Roze Koe. En zolang je die in je bezit hebt, kan je het spel niet winnen, dus daar moet je gauw weer vanaf zien te komen!

Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Aantal spelers: 4-20 spelers

Duur: 15-30 minuten

8. Kluster

Kluster was het Speelgoed van het Jaar in België in 2020, en dat is natuurlijk niet voor niks. Kluster is een superleuk spel, maar kan ook enorm frustrerend zijn! De magneten worden eerlijk verdeeld onder de spelers. Leg het oranje koord in de gewenste vorm op een vlak oppervlak. Dit is het speelveld. Nu legt iedereen om de beurt een magneet in het speelveld. Maar let op! Klusteren 2 magneten aan elkaar? Dan moet je deze terugnemen en later opnieuw proberen te leggen. Je mag het oranje koord verplaatsen om ruimte te creëren, maar als hierdoor magneten aan elkaar klusteren, moet je deze eveneens op je stapel leggen. Je mag ook een magneet proberen te verplaatsen door er met een andere magneet boven te zweven, maar ook hier geldt: als de magneten klusteren, moet je beide magneten op je stapel leggen. Degene die het eerst al z’n magneten kwijt is, wint het spel! Geen zin om de instructies te lezen? Onze spellenexpert Melvin legt je in deze video uit hoe je Kluster speelt. Wel zo makkelijk!

Leeftijd: Vanaf 14 jaar

Aantal spelers: 1 tot 4 spelers

Duur: 15 minuten

9. Recto Verso

Onze zuiderburen hebben een goede smaak wat betreft spellen: Recto Verso was de winnaar van Speelgoed van het Jaar 2022 in België. Het is een origineel spel waarin jij en je tegenspeler in de huid van twee architecten kruipen. Je moet zo snel mogelijk het huis op de getrokken constructiekaart bouwen, maar let op! Eén van jullie ziet de voorkant, de ander de achterkant, en er staat tijdsdruk op! Dus je moet zo goed mogelijk overleggen om het gebouw correct te voltooien. Hoe sneller je dit doet, hoe meer punten je scoort.

Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 2 tot 6 spelers

Duur: 10 minuten

10. Magic Maze

Hoe goed zijn jullie op elkaar ingespeeld? Je zal het uitvinden tijdens het spelen van Magic Maze! Een magiër, een barbaar, een elf en een dwerg zijn van hun bezittingen beroofd en moeten het winkelcentrum overvallen voor een nieuwe uitrusting. Je speelt samen en tegelijkertijd, maar de handelingen van iedere speler zijn beperkt en je mag nauwelijks met elkaar praten. Daarbij race je ook nog eens tegen de klok! Ontsnappen jullie met de buit voor de bewakers jullie te pakken krijgen?

Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 1 tot 8 spelers

Duur: 15 minuten

11. Connecto

“Verbind de punten”-kleurplaten, wie kent ze niet? Met Connecto wordt dit idee omgetoverd tot een leuk familiespel voor jong en oud. Verbind de symbolen volgens de instructie op de raadselkaart. Degene die het eerste raadt wat er getekend wordt, wint een ster. Wie na 8 raadsels de meeste sterren heeft verdiend, wint! Met wel 184 raadsels en 4 spelvarianten, ben je wel even zoet met dit spelletje.

Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 1 tot 10 spelers

Duur: 20 minuten

12. Dodo

Winnaar van de categorie Kinderspellen van Speelgoed van het Jaar 2022: Dodo! De heilige Dodo van de Hagulaminapitopasi-stam legt elk jaar een ei op de top van een berg. Maar dit ei rolt altijd de berg af, en de stam zet alles op alles om het ei te redden, anders sterft de Dodo uit! In dit hilarische spel moet je samen met je medespelers zo snel mogelijk genoeg fiches vinden om bruggen op de berg te zetten, om het ei veilig naar beneden te loodsen. Kunnen jullie het ei redden?

Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Duur: 15 minuten

13. Hitster

Ben jij dol op muziek én op spelletjes? Dan is Hitster echt iets voor jou! Scan een muziekkaart en laat de muziek via Spotify afspelen. Leg de tijdlijn van kaartjes en plaats de nummers die je hoort bij het jaar waarin het is uitgebracht. Heb je het juiste jaartal geraden? Dan hou je de muziekkaart om je tijdlijn verder uit te breiden. De winnaar is de Hitster van de avond!

Leeftijd: Vanaf 16 jaar

Aantal spelers: 2 tot 10 spelers

Duur: 30 minuten

14. The Floor is Lava

De vloer is lava! Wie heeft de filmpjes op TikTok en Instagram niet voorbij zien komen? The Floor is Lava is een mega populair spelletje wat mensen spelen op internet, maar ook in het echte leven is het een hilarisch spel! De naam verklapt het al: de vloer verandert in gloeiendhete lava, waar je níét op mag komen, anders ben je af. Leg de gekleurde matten willekeurig verspreid door de kamer. Draai aan de kleurenwijzer en spring naar de juiste mat. Degene die als laatste over blijft, wint!

Leeftijd: Vanaf 5 jaar

Aantal spelers: 3 tot 12 spelers

Duur: 15 tot 30 minuten

15. Coco Crazy

Coco Crazy! Met dit leuke geheugenspel Coco Crazy probeer je je tegenstanders voor de gek te houden, maar ondertussen zelf wel te onthouden welke kleur aapjes in welke kokosnoot verstopt zitten. Gooi de dobbelsteen, verwissel kokosnoten, raad, tik de kokosnoten open. Je komt allerlei verassingen tegen tijdens dit spel! Degene die als eerste alle kleuren apen bij elkaar heeft, wint Coco Crazy!

Leeftijd: Vanaf 5 jaar

Aantal spelers: 2 tot 8 spelers

Duur: 20 minuten

Nog niet genoeg spellen, of ben je benieuwd wat we allemaal nog meer hebben in onze online spelletjeswinkel? Neem een kijkje op onze website voor nog veel meer leuke spellen! Veel spelplezier deze maand!