Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Knutsel je eigen eierdopje voor Pasen

5 februari 2024
Hard- of zacht gekookt? Hoe eet jij je ei het liefst? Of heb je liever een gebakken eitje, of een omelet? Een gekookt ei vraagt om een eierdopje, en laat je die nu gemakkelijk zelf kunnen maken! Maak het eten van een eitje nog leuker met je zelf geknutselde eierdopje. Wat is toepasselijker dan een kip als eierhouder? Knutsel heel makkelijk en snel je eigen kippetje. Leuk om het ontbijt op te fleuren of als verrijking van de Paasbrunch!
Lees meer
Afbeelding voor

Stap 1: wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Stap 2: de eierdoos

Knip uit de hoek van de eierdoos het lichaampje van de kip, let erop, dat je zowel een eiervakje als een hoog stuk van de eierdoos uitknipt (zie de foto hieronder). Ook het snaveltje en de hanenkam knip je uit de doos, het deksel leent zicht daar goed voor, helemaal als je meerdere eierdopjes in een keer gaat maken. Je zou ook een rood vel papier kunnen gebruiken voor de snavel en hanekam. 

Afbeelding voor

Stap 3: verven

Verf de hanenkam en de snavel rood. Daarna verf je het stuk eierdoos, dat straks de kip vormt, wit. Afhankelijk van je eierdoos, kan het zijn dat de verf flink door het karton wordt opgezogen. In dat geval is het handig om meerdere lagen verf te gebruiken. Laat het tussendoor steeds goed drogen. De staart van de kip bestaat uit een of meerdere veertjes. Deze kun je beste meteen in de hoek van het eierhoudertje steken, want als verf nog nat is, blijven de veertjes daaraan plakken. Maar met een kloddertje lijm kan dit natuurlijk ook. 

Afbeelding voor

Stap 4: de details

Wacht tot de verf volledig opgedroogd is voordat je de snavel en het hanenkammetje vastplakt, anders gaat de verf in elkaar overlopen. In de foto hieronder zie je op welke plek je deze delen het beste kunt plakken. Met een zwarte stift teken je daarna de ogen op de kip.

Afbeelding voor

Klaar is de kip!

Nu is jouw kippetje klaar om het eitje vast te houden. Je hebt een eigen eierdopje gemaakt! Het kan niet anders dan dat iedereen aan tafel hier vrolijk van wordt. Genieten maar, eetsmakelijk!

Afbeelding voor

Alles om te knutselen en nog veel meer vind je op Lobbes.nl. Op zoek naar meer knutselideeën? Deze vind je op de Knutselideeën pagina van Lobbes!