Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Knutsel je eigen 3D Portret

3 juni 2019
Wil jij een leuk of grappig portret maken in 3D? Volg deze gemakkelijke instructie voor een bijzonder resultaat. Je kunt kiezen om een zelfportret te maken, maar je kan ook je fantasie de vrije loop laten gaan.

Stap 1: Wat heb je nodig?

Stap 2: Beginnen met het hoofd

Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor

Kies een kleur voor de achterkant. Vervolgens kies je een papier voor het gezicht. Deze halveer je en aan de korte kanten vouw je een stukje van ongeveer anderhalve centimeter aan beide kanten. Aan de binnenkant van de omgevouwen stroken smeer je met de lijmstift wat lijm. Vervolgens plak je het gezicht over de lengte van het achtergrondpapier vast, zodat het gezicht gebold is. 

Stap 3: De nek en neus toevoegen

Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor

Maak met twee stroken de nek en de neus, met een andere kleur kun je een leuk shirt maken voor je zelfportret. Misschien een mooie roze trui? Eerst kan je de nek plakken, plak hier vervolgens de trui overheen. Nu is het tijd om de neus op het hoofd te plakken, deze mag precies in het midden van het hoofd. 

Stap 4: Geef je portret ogen en een mond

Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor

Met een potlood kan je op wit papier de mond tekenen, misschien lachend of verbaasd? Eventueel kan je de mond nog inkleuren waar nodig, de potloodlijnen kun je met een zwarte stift overtrekken. De mond mag ook in dezelfde kleur als de huid gemaakt worden. Vervolgens kan je de ogen ook op een wit papier tekenen met potlood, trek het daarna met de zwarte stift over. Knip de ogen en mond uit en plak ze op hun plek. 

Stap 5: Haren stylen

Afbeelding voor

Het enige wat nu nog mist is een mooi kapsel. Kies een toepasselijke kleur uit, en teken hier de haren op met potlood. De breedte moet minimaal gelijk zijn aan de breedte van het hoofd, zo past het perfect op elkaar. Na het uitknippen, kan je deze ook weer op de betreffende plek lijmen. En zie daar je eindresultaat!

Tip!
Voeg nog wat creativiteit toe door je portret nog verder te stylen. Zo kan je een bril toevoegen, of hier en daar een sproetje erbij tekenen. Iedereen is uniek, en dat mag te zien zijn in je portret!
 

Benodigde artikelen:
 
Glitterpapier Blok A4 150gr, 30 Vellen (Art nr. 6021493, 1 x in bundel)
14,99 13,49
14,99 13,49
Hobbypapier Gekleurd A4, 160grams, 100vellen (Art nr. 3550655, 1 x in bundel)
8,99 8,09
8,99 8,09
Universele Hobbylijm, 100ml. (Art nr. 6021886, 1 x in bundel)
8,49 7,64
8,49 7,64