Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Knutsel en kleur jouw eigen kijkdoos

18 september 2018
In de grote Speelgoedcatalogus heb je een heleboel decorstukken kunnen vinden. Een fiets, herenhuizen, een grote koe en nog veel meer. Jij kunt daar nu zelf mee aan de slag! In deze blog download je de elementen en lees je hoe je de kijkdoos in elkaar zet. Jij kleurt het geheel nog naar jouw wens in om zo tot een heus kunstwerk te komen!
Lees meer
Knutsel en kleur jouw eigen kijkdoos

Eerst kijken dan lezen? Bekijk de video hier.

Wat heb je nodig?

Stap 1: Knutsel de doos

In de voorkant van de schoenendoos knip je een rond gaatje van ongeveer 5 centimeter. Let wel even op, want knippen in karton is zwaarder dan in papier. Uit een stuk donkerblauw knutselkarton knip je de bodem. Voor beide zijkanten (de lange kanten) heb je geel karton nodig en voor de achterkant een stuk lichtblauw karton. Dan krijg je de kleurstelling zoals in het voorbeeld. Je bent natuurlijk vrij om je eigen kleuren te kiezen! Heb je alles uitgeknipt? Dan kun je de stukken karton op hun plek gaan plakken.
Tip: vouw het knutselkarton op de plek waar je het vast gaat plakken, je kunt dan de vouwlijnen gebruiken om het karton op maat te knippen.

Uit de deksel knip je een rechthoek, bijna ter grootte van de hele deksel, maar laat aan alle kanten een rand van zo’n twee centimeter over. Nu knip je een stuk van het tissuepapier (of iets soortgelijks) dat je onder het rechthoekige gat gaat plakken. Zo komt er nog wat licht in jouw kijkdoos als je naar binnen tuurt. In het voorbeeld is een lichtblauw vel gebruikt.

Stap 2: Jouw invulling

De decorstukken die je in de catalogus hebt gezien kun je nu hier downloaden, kijk daarvoor onderaan deze blog. Download deze elementen en print ze uit. Als je dat hebt gedaan neem je twee vellen knutselkarton (wit of een heel lichte kleur) en je plakt de geprinte vellen voor de stevigheid daarop. Alleen het rijtje met de drie herenhuizen en de wolkjes hoeven niet opgeplakt te worden. Je kunt deze alvast uitknippen en binnenin tegen de achterkant plakken. Daarna knip je de elementen met het karton erachter uit, houd aan de onderkant nog een beetje ruimte over voor een plakrand. Als je alle elementen klaar hebt kun je deze natuurlijk nog helemaal naar jouw zin in kleuren. Ben je tevreden? Vouw dan het plakrandje naar achteren en smeer deze rand in met lijm. Kies de juiste plek voor de auto, fiets, koe en ooievaar. Jouw kijkdoos is klaar, veel plezier!

Grappig feitje: aan de hand van deze kijkdoos kun je goed merken hoe het oog werkt. Als je kijkt naar het voorste element, wordt het achteraan vaag. Andersom ook natuurlijk!

Download hieronder de losse elementen en print ze uit.

Alles wat je nodig hebt voor deze kijkdoos vind je op Lobbes.nl