Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Knutsel een Valentijnsboeket

30 januari 2024
Op Valentijnsdag wil je iets extra liefs doen voor je ouders. Of misschien is er wel een jongen of meisje in jouw klas, waar je stiekem een oogje op hebt? Maar hoe laat je dat weten? Je wilt natuurlijk ook een beetje origineel zijn... Maak daarom je cadeautje voor papa, mama of je "crush" helemaal zelf! Dan zit je zeker goed. Een bosje DIY rozen: persoonlijker wordt je Valentijnscadeau niet!
Lees meer

Stap 1: wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Stap 2: de elementen

Een roos is een mooie, maar complexe bloem, om er een te knutselen heb je dus veel onderdelen nodig. Deze verschillende onderdelen vind je in de afbeeldingen onderaan de blog. Je kunt ze downloaden en daarna printen op gekleurd papier. Welke kleur je nodig hebt, staat tussen haakjes achter de naam.
Heb je geen printer beschikbaar? Teken dan de afbeeldingen na op het gekleurde papier. Heb je alle elementen nu op papier staan, knip deze dan eerst allemaal uit met een schaar.

Stap 3: de steel

Voor de steel van de bloem gebruik je een groen vel papier. Smeer aan een kant lijm in diagonale lijnen, dit vormt dit binnenkant van de steel. Neem een van de hoekjes aan de onderkant vast en rol het vel papier strak op, met de lijm dus aan de binnenkant. Heb je een mooie steel gerold, fixeer deze aan het eind met nog een stukje plakband.

Stap 4: de bloem

Neem nu de bloem en knip deze in. Doe dit zoals in de afbeelding hieronder. Je volgt dus globaal de vorm en knipt in een spiraalvorm naar binnen toe. De strook die ontstaat moet ongeveer 2 cm dik zijn (anders scheurt deze te snel, dat hebben we zelf mogen ondervinden tijdens het knutselen).

Afbeelding voor

Stap 5: het bevestigen

Plak het einde van de strook van de bloem (dat wat de binnenkant van de rozenkop voorstelt) vast aan de steek en wikkel deze om het topje van de steel. Drappeer het verder naar buiten iets wijder en maak aan het eind vast met plakband.

Stap 6: de rozenblaadjes

Neem de rozenblaadjes en buig deze iets, zodat ze meer op natuurlijke rozenblaadjes gaan lijken. Plak deze daarna rondom de gewikkelde roos met wat lijm.

Stap 7: de blaadjes

De onderkant van de rozenkop bedek je met het groene bloemetje. Knip daarvoor een gaatje in het middden en schuif het bloemetje om de steel tot het tegen de bloemenknop aanzit. Doe het zelfde voor de groene blaadjes, maar schuif deze tot halverwege de steel. Buig de blaadjes schuin naar boven en bevestig ze daarna met plakband. Ze blijven dan goed op hun plek zitten.

Afbeelding voor

Liever kijken dan lezen? Of nog wat extra inzicht nodig? Bekijk de knutselvideo hieronder:

Herhaal zo vaak je wilt

Je kunt natuurlijk 1 roos maken voor je papa, mama of degene op wie je verliefd bent. Of je maakt een hele bos met zelfgemaakte rozen! Dan herhaal je bovenstaande stappen gewoon net zo vaak tot je genoeg rozen hebt voor je bos. Een stuk inpakpapier of transparante folie eromheen met een lint, en de bos rozen is helemaal af. Laat jouw liefde maar zien!

Alles wat je nodig hebt voor deze leuke knutseltip en nog veel meer te knutselen, vind je op Lobbes.nl!