Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Knutsel een Paaskippetje

5 februari 2024
De paaseitjes en paaskoekjes liggen alweer een tijdje in de winkel, de zon schijnt, de planten en bomen beginnen uit te lopen... De lente komt eraan, en daarmee staat Pasen ook alweer bijna voor de deur. Bij Pasen denk je aan de paashaas, eieren zoeken en natuurlijk knutselen! Heb je zin om deze superleuke Paaskipjes te knutselen? Kijk dan snel verder, in deze blog word je stap voor stap meegenomen, waardoor je ze gemakkelijk zelf kunt maken!
Lees meer

Stap 1: wat heb je nodig?

Stap 2: de basis

Het maken van deze leuke Paaskippetjes is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! Bedenk eerst of je een geel of paars kipje wilt maken, en met welk formaat ei. Pak een stuk paarse of gele Foam Clay, kneed deze en rol het uit tot een dunne, platte plak, ter grootte dat hij het hele ei kan bedekken. Vorm de plak vervolgens om het ei heen en druk het stevig aan. Let op: je moet natuurlijk niet te hard drukken, anders gaat het ei stuk. Als de basis goed zit, klei je met nog wat stukjes Foam Clay de vleugeltjes eraan.

Afbeelding voor

Stap 3: de details

Nu je basis er goed op zit, is het tijd voor de details. Plak twee wiebeloogjes op de Foam Clay en knip een snaveltje van een stukje oranje papier. Als je klei nog zacht is, kun je dit snaveltje er gemakkelijk in drukken, waarna deze vast blijft plakken. Anders kun je lijm gebruiken om de snavel vast te zetten. Knip een ijsstokje op maat voor de voetjes, zorg ervoor dat de voetjes lang genoeg zijn, zodat je Paaskip kan blijven staan. Schilder of kleur deze oranje en bevestig ze met een extra stukje Foam Clay of wat lijm. Om je kippetje af te maken, bevestig je nog wat decoratieve veren aan de achterkant van het ei. Ook hiervoor geldt, als het nog zacht is, zal je deze in de Foam Clay kunnen drukken met een klein reepje klei eroverheen voor de stevigheid, anders is het handig om lijm te gebruiken.

De Foam Clay zal uiteindelijk uitharden en dan is je Paaskippetje helemaal klaar! Zet ze met de paasbrunch op tafel of speel er spelletjes mee. Als je deze knutsel gemaakt hebt, kun je je creatie delen op Instagram of Facebook en Lobbes erin taggen. Dan kunnen we zien hoe goed je bezig bent geweest! 

Veel knutselplezier!