Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Klei Kabouters

1 februari 2022
Deze kabouters zijn gemaakt van kegels van aan de lucht drogende klei en geverfd met acrylverf. Deze kabouters zijn gemakkelijk te maken, ook voor jonge kinderen.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Zelfhardende Boetseerklei Lichtgrijs, 1000gr.
  • Acrylverf - Verschillende kleuren, 02 - Matt, 6x20ml
  • Dubbelzijdige Stiften - Basiskleuren, 6st.
  • Nassau Penselenset, 7dlg.
Afbeelding voor

Stap 1:
Boetseer een kegel met de zelfhardende boetseerklei. Maak een aantal verschillende kegels en buig de puntjes een beetje om. Het hoeft niet perfect te zijn, het is juis leuk als de kegels allemaal net iets anders zijn. Daardoor is dit knutselproject ook heel geschikt voor jonge kinderen. Laat de geboetseerde kegels minstens een dag drogen om de klei goed uit te laten harden.

Stap 2:
Als de kegels goed droog zijn, pak je de verf er bij. Kies een mooie kleur  en verf de punt met acrylverf voor de puntmuts. In het voorbeeld hebben we de kabouter een mooie helderrode puntmuts gegeven.

Afbeelding voor

Stap 3:
Als de verf droog is ben je klaar voor de laatste stap. Omdat acrylverf snel droogt, duurt dit gelukkig niet zo lang. Als je niet zoveel geduld hebt, pak je de fohn er bij en help je het droogproces een beetje.Teken nu een gezicht met gewone stiften om de kabouter helemaal af te maken. Plak jij nog een pomponnetje boven op de muts?

Benodigde artikelen:
 
Dubbelzijdige Stiften - Basiskleuren, 6st. (Art nr. 6020588, 1 x in bundel)
4,75
Penselen, 12st. (Art nr. 1340131, 1 x in bundel)
6,50