Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Kerstdecoratie met Rozetten

1 februari 2022
Maak je eigen engelen, kerstbomen en sneeuwvlokken om op te hangen of de tafel mee te versieren. Vouw en knip de cakeservetten of rozetten om de verschillende vormen te maken om het huis in kerstsfeer te brengen!

Wat heb je nodig:

  • Papieren rozetten
  • Houten kralen
  • Zilveren chenille
  • Witte Foam Clay
  • Glitter Pailletten
  • Sticky Base
  • Schaar
Afbeelding voor

Stap 1:
Knip een papieren rozet in van de zijkant tot aan het midden.

Stap 2:
Maak een brede kegel van de rozet door de het papier over de knip heen te schuiven. Gebruik een beetje Sticky Base of lijm om de kegel vast te plakken.

Afbeelding voor

Stap 3:
Pak een tweede rozet en vouw die in kleine plooien, zoals je op de foto ziet. Hier maak je zometeen de vleugels van voor jouw sneeuwengel.

Stap 4:
Knijp de servet in het midden bij elkaar en lijm de vleugels aan elkaar door tussen elke plooi een beetje Sticky Base te plakken.

Afbeelding voor

Stap 5:
Doe een dikke zilverkleurige draad dubbel aan een stevige naald en rijg het lijfje met de vleugels en de houten kraal voor het hoofd aan elkaar. Maak aan de bovenkant een knoopje in het touw, zodat je de engel op kunt hangen.

Stap 6:
Maak een kransje van een stukje chenille en draad de uiteindjes om elkaar heen, zodat je een cirkeltje krijgt. Maak het cirkeltje net iets kleiner dan de houten kraal. Laat de krans over de zilveren draad zakken en bevestig hem met een beetje Sticky Base aan het hoofd. Zo geef je je engel een zilveren halo!

Afbeelding voor

Stap 7:
Voor de kerstboom maak je 3 papieren kegels in verschillende breedtes. Dit doe je op dezelfde manier als waar je het lijfje van de engel mee hebt gemaakt, stap 1 en 2.

Stap 8:
Maak een bal van witte Foam Clay en druk de bal aan de onderkant iets plat zodat ie goed blijft staan. Dit is de voet van de kerstboom.

Afbeelding voor

Stap 9:
Duw een stuk chenille recht omhoog in het voetje voor de stam van de kerstboom. Maak een klein bolletje Foam Clay om de chenille draad op ongeveer 4 cm vanaf de onderkant. Schuif nu de grootste kegel over de draad totdat ie op de kegel op het kleibolletje blijft rusten.

Stap 10:
Maak nog 2 laagjes op dezelfde manier met de 2 overgebleven kegels. Breng de kleibolletjes aan met 3 cm tussenruimte op de chenille-stam. Zorg ervoor dat de kleinste kegel bovenaan eindigt.

Afbeelding voor

Stap 11:
Knip de stam nu op maat en zorg dat je ongeveer 1 cm overhoud bovenop het hoogste kegeltje. Hier bevestig je twee grote sneeuwklok-pailletten op met Sticky Base. Nu is je Kerstboom klaar om bijvoorbeeld de tafel mee te versieren!

Stap 12:
Voor de sneeuwvlok-hanger vouw je 3 cakeservetjes op dezelfde manier waarop je de vleugels voor de engel hebt gemaakt. Dat staat beschreven in stap 3 en 4. Vouw de drie geplooide rozetten nu dubbel zodat je een v-vorm krijgt.

Afbeelding voor

Stap 13:
Plak de 3 gevouwen V-vorm servetten aan elkaar met een beetje Sticky Base. Nu ziet het er al uit als een mooie papieren sneeuwvlok!

Stap 14:
Kies een paar mooie grote sneeuwvlok-pailletten en bevestig die in het midden van de sneeuwvlok.

Afbeelding voor

Stap 15:
Rijg voorzichtig een draadje door één van de punten van de vorm, zodat je de sneeuwvlok op kunt hangen.

Het resultaat
Versier je kamer met de zelfgemaakte kerstdecoratie en bouw een mooi besneeuwd kerstbos met verschillende kerstboompjes.

Benodigde artikelen:
 
Hobby Basismaterialen Winter (Art nr. 6021577, 1 x in bundel)
9,49
Houten Kralen Naturel, 530st. (Art nr. 6021398, 1 x in bundel)
16,99
Colorations - Chenilledraad Glitter, 100st. (Art nr. 6040167, 1 x in bundel)
4,99
Foam Clay - Wit, 560gr. (Art nr. 6020603, 1 x in bundel)
24,99
Sticky Base Boetseergel, 100gr (Art nr. 6021435, 1 x in bundel)
5,75
Cake Servetten Hart, 30 stuks (Art nr. 6021891, 1 x in bundel)
5,49