Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

In 3 stappen ben jij de onoverwinnelijke kampioen

5 februari 2018
Voor grote mensen zijn de Olympische Spelen, al eeuwen lang, een echte happening. De opening is voor iedereen wel een prachtig spektakel. Maar de, soms urenlange, wedstrijden worden voor de kleine stuiterballen al snel te saai. Om de Spelen ook voor kinderen aantrekkelijk te maken, knutsel je deze eenvoudige te lauwerkrans met ze. Zo worden dit jaar ook de kleintjes kampioen met de Winterspelen.
Lees meer

Stap 1: wat heb je nodig?

  • Groen hobbykarton;
  • Groene blaadjes (het liefst Laurier);
  • Een schaar;
  • Een nietmachine.
Afbeelding voor

Stap 2: de band

De basis van de lauwerkrans bestaat uit een band van groen karton. Knip daarvoor uit het hobbykarton twee stroken. Niet deze aan een zijde vast en meet deze lange strook af om het hoofd van jouw kampioentje. Niet de band dicht zodat de krans straks goed om het hoofd blijft zitten.

Stap 3: de blaadjes

Voor het levende effect zijn laurierblaadjes top! Deze blijven lang mooi en daarmee geef je de krans nèt dat beetje extra. Zelf gebruikten we blaadjes van de hortensia, dat zag er leuk uit, maar na een dag waren deze al verlept, dus deze raden we je niet aan ;)
Als alternatief kun je natuurlijk ook blaadjes uit het groene karton knippen, teken met een potlood nog even de nerven erop en het lijkt net echt.
Daarna niet je de blaadjes vast, zorg ervoor dat je de blaadjes schuin omhoog/ naar voren richt.

Afbeelding voor

Zet jouw kampioen in de spotlight

Nu de krans klaar is, is het tijd zoon -of dochterlief tot kampioen te kronen. Het is leuk om dit te doen in combinatie met een spelletjes-parcours of een wedstrijdje schaatsen (of als er geen ijs ligt: inline-skaten.) Veel plezier!

Afbeelding voor