Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

IJsstokjes Lantaarn

12 januari 2022
Maak een sfeervolle vierkante lantaarn voor waxinelichtjes van ijsstokjes die aan elkaar zijn gelijmd. De binnenkant van de lantaarn is bekleed met doorzichtig papier waardoor een zacht licht ontstaat wanneer de lantaarn brandt.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • IJsstokjes
  • Doorzichtig Papier
  • Hobbylijm
  • Lijmpistool

Onderaan de pagina vind je nog een overzichtje van de artikelen, zodat je kunt aanvullen wat je thuis nog niet hebt liggen om deze Japanse Lantaarn van ijsstokjes te maken.

Afbeelding voor

Stap 1:
Leg 2 lange ijsstokjes neer met 8 cm er tussen. Breng lijm aan op de uiteinden aan de bovenkant. Plak een korter ijsstokje bovenaan, aan de bovenkant van de twee lange ijsstokjes.

Stap 2:
Leg er een standaard ijsstokje onder, maar lijm dat niet vast! Het stokje dat hieronder komt, lijm je wel weer vast. Dan weer een stokje dat je niet vastlijmt, enzovoort tot helemaal onderaan. Zo heb je straks precies evenbeel ruimte tussen de vastgelijmde stokjes, zonder dat je steeds moet meten.

Afbeelding voor

Stap 3:
Haal alle ijsstokjes weg die niet zijn vastgelijmd. Maak de volgende zijkant op dezelfde manier. Je hebt dan 2 wandjes met 10 vastgelijmde ijsstokjes.

Stap 4:
Voor de laatste twee zijkanten, lijm je juist het bovenste ijsstokje niet vast, maar die eronder wel. En je gaat zo verder tot onderaan. Je hebt dan een wandje met 9 vastgelijmde ijsstokjes.

Afbeelding voor

Stap 5:
De zijkanten passen nu precies om en om in elkaar.

Stap 6:
Meet de vier zijkanten van de lantaarn en neem die over op een vel perkamentpapier en knip uit. Breng lijm aan op de vier hoeken van een zijkant en lijm het perkamentpapier er tegenaan.

Afbeelding voor

Stap 7:
Bevestig de doorzichtige papierstukken aan alle vier de zijkanten en zet de lantaarn in elkaar. Gebruik lijm voor de stevigheid in de hoeken waar de stokjes elkaar raken.

Als je Sticky Paste hebt, kun je dat gebruiken als vervanger voor het lijmpistool en voor de laatste stap. Sticky paste is een soort doorzichtige klei-pasta die als lijm opdroogt. Het blijft niet plakken aan je handen en je draait er makkelijk kleine balletjes van die je als lijmdruppels kunt gebruiken. Zo heb je geen heet lijmpistool meer nodig!

Benodigde artikelen:
 
Niet alle artikelen zijn voorradig.
Houten Knutselstokjes, 30st. (Art nr. 6020983, 1 x in bundel)
Artikel heeft niet voldoende voorraad.
Houten Knutselstokjes Lang, 30st (19x6mm) (Art nr. 6020980, 1 x in bundel)
3,75
Lijmpistool Pattex Hobby (Art nr. 5102239, 1 x in bundel)
28,99
Kinderlijm Collall flacon 100ml (Art nr. 5111592, 1 x in bundel)
2,30
Tissuepapier Gekleurd, 30st. (Art nr. 6021039, 1 x in bundel)
Artikel heeft niet voldoende voorraad.