Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Houten Kerstlantaarn maken

1 februari 2022
Gebruik de houten lantaarn als basis voor een prachtige unieke kerstlantaarn. Versier de lantaarn zoals je zelf mooi vind, met acrylstiften, glitters en pailletten!
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Houten lantaarn bouwpakket
  • Acrylstiften
  • Tissuepapier
  • Glitters en pailletten
  • Lijm
  • Schaar
Afbeelding voor

Stap 1:
Geef de vier zijkantjes van de houten lantaarn een kleurtje of motiefje met verf of (acryl)stiften. Als je de kleuren door wilt laten lopen van de ene naar de andere zijkant, leg je ze tegen elkaar aan. Dan kun je makkelijk doorkleuren en zie je precies waar de kleuren verdergaan.

Stap 2:
Pak een velletje tissue papier (of ander doorzichtig papier als je dat hebt liggen) en knip er vier kleine velletjes uit. Iets groter dan de opening, zodat je ze in de volgende stap kunt vastplakken.

Afbeelding voor

Stap 3:
Gebruik een flesje lijm met een kleine uitgang, zodat je de lijm heel precies kunt aanbrengen, helemaal rondom de raamopening van de kerstlantaarn. Leg het dunne velletje papier er voorzichtig op en druk de randjes aan.

Stap 4:
Nu ben je klaar om de lantaarn in elkaar te zetten. Duw de onderdelen op de juiste plek en rijg ze met de meegeleverde vetertjes aan elkaar.

Afbeelding voor

Stap 5:
Gebruik de meegeleverde vetertjes om de panelen aan elkaar te rijgen. Door de touwtjes steeds van boven naar beneden te rijgen, krijg je een mooi kruispatroon voor de raampjes.

Stap 6:
In de laatste stap kun je de lantaarn nog verder versieren met glitterlijm, stickertjes, pailletten en wat je nog meer in huis hebt om 'm om te toveren tot echte kerstlantaarn!

Afbeelding voor

Gebruik een led-lampje als veilig alternatief voor het waxinelichtje. Bij Lobbes vind je een handige grootverpakking met 24 led theelichtjes voor gezellige lampjes in huis.

Benodigde artikelen:
 
Houten Lantaarn (Art nr. 8430060, 1 x in bundel)
3,49 3,14
3,49 3,14
Plus Color Acrylstiften Acrylverf Marker, 18st. (Art nr. 6020834, 1 x in bundel)
72,99 49,99
72,99 49,99
Glitters en Pailletten, 6x5 gram (Art nr. 6020903, 1 x in bundel)
9,49 8,54
9,49 8,54