Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Griezelig Gezonde Traktatie

30 oktober 2018
Het einde van de maand oktober nadert: alle griezels verzamelen! Tijd voor een spannend griezelfeestje met spookachtige gezonde traktaties. Wat dacht je van mandarijntjes die op pompoenen lijken en die een eng gezichtje hebben of spook bananen? Laat je vrienden schrikken en verstop tussen de traktaties grote, angstaanjagende speelgoed spinnen. Wie durft er nog een hap te nemen?
Lees meer
Griezelig Gezonde Traktatie
Afbeelding voor

Mandarijn pompoenen

Stap 1: wat heb je nodig?

  • Mandarijnen
  • Druiven
  • Zwarte stift (permanente stift)

Stap 2: Maak de mandarijn pompoenen

Schil de mandarijnen, maar laat een paar in de schil. Teken op de mandarijnen die nog in de schil zitten een griezelig pompoen gezichtje. De mandarijnen waarvan de schil eraf is lijken op pompoentjes. Het enige wat nog ontbreekt zijn de groene steeltjes. De steeltjes maak je gemakkelijk van druiven. Snijd een druif verticaal in 4 stukjes; je hebt nu 4 steeltjes die je in de mandarijnen kunt steken.

Afbeelding voor

Bananenspookjes

Stap 1: Wat heb je nodig?

  • Bananen
  • (Groene) glazuur of chocolade

Stap 2: Maak de spook bananen

Schil de bananen en halveer ze. Probeer ze recht af te snijden zodat ze blijven staan. Maak met het (groene) glazuur of de chocolade een spookgezichtje op de banaan.

Tot slot: De afwerking

Presenteer de mandarijn pompoenen en spook bananen op een mooie houten plank of op een dienblad met mooie servetten en kriebelige spinnen. Naast deze griezelige gezonde traktatie kun je de speelgoedspinnen gebruiken om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.