Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Geverfde Serveerplank

18 april 2022
Maak deze stoere serveerplank van een kant-en-klare snijplank van hout met een beetje verf en een leren ophangkoordje. Leuk om zelf te gebruiken als ontbijtplank bijvoorbeeld, of nog leuker om cadeau te doen!
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Houten snijplank
  • Acryl verf
  • Penselen
  • Afplakband of papieren tape
Afbeelding voor

Stap 1:
Plak met afplakband een randje onder het handvat. Zorg dat je helemaal rondom plakt en dat het goed overlapt. Voor de verf-knoeiers is het handig om een tweede plakbandstrip op de plank aan te brengen voor een extra brede knoeirand.

Stap 2:
Kies je favoriete kleur en schilder nu alleen de bovenkant in deze kleur. Voor het voorbeeld hebben we koperkleur gebruikt met metallic effect. Zo lijkt het straks net of de snijplank een stoer metalen handvat heeft.

Afbeelding voor

Stap 3:
Pel de plakband als de verf nog nat is van de plank af en zet 'm kweg om goed te drogen. Dit kun je handig doen door een doosje te gebruiken waar de plank rechtop in kan staan. Door de plakband op tijd van de plank te halen, voorkom je dat je daardoor weer verf van de plank af trekt.

Je kunt de plank nog een stoer tintje meegeven door er een leren koordje door te rijgen als ophanglint. Op moederdag serveer jij nu het ontbijt voor mama op deze zelfgemaakte snijplank!

Benodigde artikelen:
 
Snijplank met Handvat Beukenhout (Art nr. 2490308, 1 x in bundel)
7,99
Nassau Classic Acrylverf Set, 24x12ml (Art nr. 1630169, 1 x in bundel)
11,99
Penselen, 12st. (Art nr. 1340131, 1 x in bundel)
6,50
Verfpalet Wit (Art nr. 6021557, 1 x in bundel)
3,99