Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Eenhoorn Potloodtopper

11 april 2023
Maak je eigen potloodtopper in de vorm van een eenhoorn voor op jouw eigen kleurpotloden. Ga aan de slag met Silk Clay en boetseer deze schattige set eenhoorn toppers voor op je potloden.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Silk Clay in verschillende kleuren
  • Potloden
  • Boetseer gereedschap
Afbeelding voor

Stap 1:
Voor de basis van je eenhoorn klei je de verschillende onderdelen na van Silk Clay, zoals je op het plaatje ziet. Zorg voor het eenhoornhoofd, oortjes, oogjes en natuurlijk de hoorn zelf.

Stap 2:
Bevestig de verschillende onderdelen goed aan elkaar. Je kunt Silk Clay extra goed laten hechten door de hechtplek een heel klein beetje vochtig te maken. Je zult zien dat de kleine onderdelen dan heel goed blijven plakken.

Afbeelding voor

Stap 3:
Rol een heel dun plakje blauwe klei uit en vouw het om het gezichtje, zoals op de foto. Snijd de overbodige stukje van het stukje blauwe klei af en maak het laagje weer goed glad.

Stap 4:
Geef je eenhoorn een beetje lucht door 'm twee neusgaatjes te geven. Prik hiervoor 2 kleine gaatjes in z'n snoet met een boetseergereedschapje of satéprikker.

Afbeelding voor

Stap 5:
Kies een paar mooie kleuren Silk Clay uit om manen van te maken. Rol de kleurtjes uit tot lange dunne sliertjes en draai ze in elkaar. Leg ze als een zigzag op het hoofd van jouw eenhoorn en plak goed vast. Stap 5:
Pak het potlood waar je de topper voor gemaakt hebt en duw de eenhoorn voorzichtig op het achterkand van het potlood zodat de topper goed blijft zitten. Zet het potlood nu weg en laat de Silk Clay goed opdrogen.

Afbeelding voor

Stap 7:
Als de klei goed is uitgehard heb je je eigen eenhoorn potloodtopper gemaakt! Door de lichtgewicht kwaliteit van Silk Clay voel je tijdens het kleuren en schrijven bijna niet dat de eenhoorn op het potlood zit.

Stap 8:
Maak nog meer regenboog en eenhoorn toppers voor je andere potloden. Deze potloodtopper is natuurlijk ook geweldig om cadeau te geven aan je beste vriend of vriendin.

Benodigde artikelen:
 
Silk Clay - Wit, 40gr. (Art nr. 6020631, 1 x in bundel)
3,99
Silk Clay - Felle Kleuren, 10x40gr (Art nr. 6020600, 1 x in bundel)
24,99
Boetseergereedschap Rood, 3st. (Art nr. 6021422, 1 x in bundel)
2,99