Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

DIY: Verbaas iedereen met jouw bellenslang

28 april 2022
Op een warme middag in de tuin, tijdens een feestje op school of gewoon tussendoor; jouw bellenblaas brengt altijd plezier. Dat geldt echt niet alleen voor kinderen. Bellenblazen is zo fascinerend leuk dat volwassenen ook de drang ervaren even te blazen. Of het nou de kleur van het sop is, de hoeveelheid bellen, de structuur van de bellen of dat ze op wind wegwaaien. Waar het plezier van bellenblazen vandaan komt blijft een mysterie. Maar het staat als een paal boven water dat het leuk is. Maak het nu nog leuker door je eigen bellenblaas te knutselen. Niet zomaar bellenblaas, maar je maakt een hele slang van bellen! Verbaas alles en iedereen om je heen met deze coole knutseltip.
Lees meer
Afbeelding voor

Stap 1: wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Stap 2: de basis

Je begint met de onderste helft van de fles er af te knippen (pas op je vingers, plastic kan soms venijnig scherp zijn), je gebruikt straks alleen de bovenkant. Ook het doekje knip je doormidden, gebruik je een sok dan kun je deze heel laten. Je doet het doekje of de sok over de open kant van de fles heen en hier doe je nog een of twee elastiekjes omheen. Jouw bellenblaas-tool is klaar.
Afbeelding voor

Stap 3: het is bellen geblazen!

Pak nu de bak en giet er bellenblaas in, leng het aan met water. Dip de fles nu in het sop (met het doekje of de sok dus in de bak met zeepsop). Draai de dop van de fles en blazen maar! Je zult zien dat je wel duizend bellen blaast die een hele grote slang vormen. Veel plezier!
Afbeelding voor

Bekijk hieronder hoe onze proefmonsters aan de slag gingen met de bellenslang:

Meer zien van de Proefmonsters? Bekijk dan hun Youtube-kanaal.

Alles om te knutselen en nog veel meer vind je op Lobbes.nl