Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Dinosaurus Stoepkrijt

17 mei 2023
Maak stoeprijt in bijzondere vormpjes, namelijk stoere dinosaurussen!! Gebruik de gipsgietset van SES en maak met een klein beetje plakkaatverf gekleurde stoepkrijt.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Dinosaurus vormpjes
  • Gipspoeder
  • Water
  • Plakkaatverf
  • Papieren bekertjes of bakjes
  • Roerstokje
Afbeelding voor

Stap 1:
Zet het gipspoeder klaar in een bakje of papieren bekertje en kies een mooie kleur plakkaatverf uit om je stoepkrijt mee te kleuren.

Stap 2:
Maak het gips klaar volgens de omschrijving op de verpakking. Je mengt het gipspoeder met net zoveel water dat het mengsel ongeveer yoghurtdikte heeft. Het moet vooral niet te dik zijn. Druppel er dan een paar (!) druppels plakkaatverf bij.

Afbeelding voor

Stap 3:
Roer de verf goed door het aangemaakte gips heen, totdat het mengsel één kleur heeft. Je moet wel een beetje snel werken, want gips hard best snel uit.

Stap 4:
Giet het gekleurde gips in de dinosaurusvormpjes en vul het complete vormpje. Doordat het mengsel niet te dik is, voegt het zich goed naar de vorm en vult het alle hoekjes en gaatjes.

Afbeelding voor

Stap 5:
Herhaal de vorige stappen met steeds een andere kleur plakkaatverf, om zo verschillende kleurtjes stoepkrijt te maken. Laat de vormpjes met gips nu goed uitharden, ongeveer 24 uur.

Stap 6:
Als de gipsen dinosaurus helemaal is uitgehard, is ie klaar om uit de vorm te komen. Neem je verschillende dinosaurus-stoepkrijtjes lekker mee naar buiten en maak een prachtige dinosaurus tekening op de stoep!
Benodigde artikelen:
 
SES Gips Gieten en Schilderen - Dinowereld (Art nr. 3310676, 1 x in bundel)
11,99
SES Gips Gieten - T-REX (Art nr. 3310085, 1 x in bundel)
8,99
SES Gips Gieten - Dino`s (Art nr. 3399339, 1 x in bundel)
12,99