Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

De Bellenblaas Vlinder is jouw vrolijkste traktatie

26 januari 2018
Jouw feest vieren is leuk, gezellig en een vrolijke bezigheid, toch? Daar hoort dus ook een vrolijke traktatie bij. Als er iets vrolijk is, dan zijn het deze gekleurde vlinders wel. Met hun bonte kleuren, lachgezichtjes en bellenblaas zorgen ze voor veel plezier bij het feestbeest en alle feestvierders. En in plaats van de vlinders zelf te maken en uit te delen, kun je deze traktatie ook als leuk knutselwerk voor tijdens het kinderfeest gebruiken!
Lees meer

Stap 1: wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Stap 2: het lijfje

Begin met het op maat knippen van het papier, gebruik verschillende kleuren voor het vrolijkste effect. Je knipt de velletjes op maat van het etiket van de bellenblaas, plus een klein plakrandje. Heb je dit klaar, plak de velletjes over het etiket heen.

Stap 3: de vleugels

Kies voor de vleugels kleuren papier uit die leuk staan bij de blaadjes gebruikt voor Stap 2. Zorg dat het papier vierkant is (bij vouwblaadjes is dit meestal al het geval) en vouw de blaadjes dubbel. Knip dan de vorm van één vleugel uit, die vorm zie je in de foto hieronder. Vouw daarna het blaadje weer open, de vleugels zijn klaar!

Afbeelding voor

Stap 4: het vlinderkopje

Voor het vlinderkopje gebruik je dezelfde kleur papier als gebruikt voor Stap 2. Knip daaruit een hoofdje. Dat kan een rondje zijn, een hartje of een appelvorm, jij bepaalt! Op het hoofdje plak je twee wiebeloogjes en teken je met de stift een lachmondje.
Neem een chenille en knip per vlinderkopje een stukje af van ongeveer 4 centimer lang, dit stukje knik je in het midden dubbel. Zo onstaan de voelsprieten.

Stap 5: plakken maar!

Nu zijn alle losse onderdelen klaar en kun je de vlinder in elkaar gaan zetten. Plak als eerst de vleugels vast aan de bellenblaas, je maakt het vast aan het papier dat je bij Stap 2 hebt vastgeplakt. Daarna draai je het flesje om, zodat de vleugels aan de achterkant zitten.
Aan deze kant plak je als eerste de dubbelgeknikte chenille. Vervolgens plak je daar het hoofdje tegenaan.

Afbeelding voor

Stap 6: versiering

De vlinder is in principe af, maar de vleugels zijn nog een beetje kaal. Met de glitterlijmstiften maak je nu patronen op de vleugels. En de vlinder is klaar om iedereen een vrolijke dag te bezorgen! Wil je nog een persoonlijke boodschap kwijt? Laat dan bij versieren van de vleugers de onderkant leeg en schrijf daar jouw berichtje. Veel vlinderplezier!

Alles wat je nodig hebt voor deze leuke traktatietip en nog veel meer vind je op Lobbes.nl