Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

De 20 leukste voorjaarsspellen

22 maart 2019
Het is lente! De vogeltjes fluiten, bloemetjes bloeien, lucht is blauw, het gras is groener dan groen en jij... Je gaat lekker veel buiten spelen! Weet je al wat je gaat doen? Hier is een lijst met inspiratie. Dit zijn de 20 leukste voorjaarsspellen, om lekker te spelen in de zon!
De 20 leukste voorjaarsspellen

1. Flessenvoetbal

Flessen omver knallen! Verzamel voor ieder kind een lege plastic fles en vul deze met water. Neem ook een bal mee naar buiten. Zoek een leeg grasveldje en kies allemaal een plekje om je fles neer te zetten. Nu ga je een potje voetballen, waarbij je probeert de flessen van de andere kinderen omver te knallen. Maar pas op, bescherm ook je eigen fles! Valt jouw fles om, dan moet je de bal pakken. Pas als je deze hebt, mag je je fles weer overeind zetten. Is jouw fles leeg, dan val je af. Degene die als laatste nog water in zijn fles heeft, is winnaar van het spel flessenvoetbal. 

2. Ballen omhoog houden met de Regenboog Parachute

Laat kleurrijke ballen vrolijk stuiteren op de Regenboog Parachute! Dit spel speel je met 6 kinderen. Leg de 24 ballen op de parachute en pak allemaal 2 handvatten vast van het doek. Houd de regenboog parachute in beweging, zodat de ballen niet naar beneden vallen via het gat in het midden van het doek. In dit vrolijke, gezellige spel draait alles om samenwerken!
 

Afbeelding voor

3. Verstoppen en zoeken

In de bosjes, onder de bloempot en eentje bovenop het vogelhuisje! Ga iets verstoppen en zoeken in de tuin, de speeltuin of het bos. Ballen, zandbakvormpjes, speelgoedautootjes of snoepjes. Alles kun je verstoppen en zoeken. Een of meerdere kinderen zijn de verstoppers. De anderen gaan even later op zoek! Gevonden? Dan wissel je de rollen om!
 

4. Insecten observeren

Een stad met mieren, spinnen en kevers! Deze plek maak je met de Playgo Insecten Stad. Ga insecten zoeken en verzamel ze met het speciale bewaardoosje en het pincet die bij de speelset worden geleverd. Vul de bassins van de insectenstad met zand, andere natuurproducten en de insecten en observeer wat jouw dierenvriendjes allemaal beleven!

Afbeelding voor

5. Wasknijper tikkertje

Ren zo hard je kan, zodat anderen je niet knijpen! Hebben jullie zin om lekker te rennen, maar wil je even iets anders dan standaard tikkertje? Dan is wasknijper tikkertje een goed idee! Bij deze variant tikkertje krijgt ieder kind 5 wasknijpers. Daarna probeer je de wasknijpers aan de kleding van de anderen te hangen. Degene die op het einde de minste wasknijpers aan zich heeft hangen, is winnaar van het spel.

6. Elastieken

Lekker springen: erin, eruit en erop! Voor dit spel maak je gebruik van Superleuke Elastiekspelletjes of het Spring Elastiek. Deze bestaat uit een elastiek en een stapel kaarten met de uitleg van verschillende springspelletjes. Ga in een kring staan en span het elastiek om jullie enkels. Kijk naar de illustraties op de kaarten en spring er lekker op los!

Afbeelding voor

7. Lummelen

Probeer de bal te pakken te krijgen in het spelletje lummelen! Ga tegenover elkaar staan of in een kring als je met meer kinderen bent en gooi de bal naar elkaar. Een iemand staat in het midden en is de lummel. Hij probeert de bal te pakken te krijgen. Gelukt!? Dan gaat degene die de bal als laatste gooide in het midden staan om de bal te veroveren.

8. Zandkastelen bouwen

Bouw je eigen droomkasteel van zand! Duik de zandbak in. Heb je die niet? Geen probleem, er is vast wel een speeltuin in de buurt, waar je wel zand hebt om mee te spelen. Of... ga naar het strand! Een magisch mooi kasteel bouw je het beste met behulp van speciale zandvormen, zoals die van de Zandvormenset Kasteel

Afbeelding voor

9. Speurtocht

Volg de pijlen of lintjes en ontdek waar je terecht komt! Zet een speurtocht uit en laat de ander(en) volgen. Hoe? Heel simpel, met behulp van een stoepkrijt of lintjes. Teken pijlen of hang lintjes op. Denk er goed aan dat je bij elke bocht een pijl tekent of lintje om de hoek hangt! Waarmee verras jij de ander(en) bij het eindpunt? Met een verstopte schat? Of ga jij jezelf verstoppen en laat je de ander(en) schrikken!

10. Jeu de Boules

Wie gooit zijn gekleurde ballen het dichtst bij het zwarte balletje!? Iedere speler krijgt een eigen kleur ballen van de Kinder Jeu de Boules set. De eerste speler gooit het kleine zwarte balletje een paar meter voor zich uit. Om de beurt gooien de anderen een bal zo dicht mogelijk bij het zwarte balletje. Winnaar is degene die zijn bal(len) het dichtst bij het kleine balletje heeft gegooid. Maar pas op, juich niet te vroeg, het kan zijn dat een van de andere spelers jouw bal wegtikt met zijn bal, zodat er een nieuwe winnaar is!

Afbeelding voor

11. Autobaan maken voor speelgoedauto's

De bocht om, een heuveltje op en in snelvaart naar beneden! Neem al je speelgoedauto's mee naar buiten en ga ermee in de zandbak spelen! Hier kun je een eigen unieke autobaan of complete stad maken. Je bepaalt geheel zelf hoe deze eruit komt te zien! Een weg laag op de grond graaf je een beetje in. Bij wegen omhoog bouw je heuveltjes of een enorme berg waar een weg omheen cirkelt! 

12. Knikkeren

Tik de knikkers precies goed aan, zodat ze in de knikkerpot belanden! Een kuiltje graven in het zand kan natuurlijk ook. Iedere speler neemt zijn eigen knikkerzak met knikkers mee. Om de beurt gooi je de knikker(s) zo dicht mogelijk bij de knikkerpot of het kuiltje. In de volgende beurten probeer je met je vinger de knikkers in het gaatje te rollen, degene die zijn knikker het dichtst bij de pot gooide, mag hiermee beginnen. Telkens als je raak in de pot rolt, mag je verder, anders gaat de beurt naar de volgende. Tik jij de laatste knikker in de pot, dan ben jij de winnaar van het spelletje knikkeren en krijg jij de hele pot met knikkers!

Afbeelding voor

13. Blikspuit

Een variant op verstoppertje met een bal als buutplaats! Als de bal tijdens het spelletje weg wordt geknald (door iemand die nog niet gevonden was), dan moet degene die hem is, de bal ophalen. In de tussentijd mogen alle kinderen die al gevonden waren zich opnieuw verstoppen. Bij Blikspuit mag de bal maximaal 3 keer worden weggeschopt. 
 

14. Schaakspel KUBB Vikingen 

Gooi met je team alle kubbs en de koning van je tegenstanders omver! Dan ben jij de winnaar van het schaakspel KUBB Vikingen. Ga op zoek naar een speelveldje van 5x8 meter en maak 2 teams. Zet de houten stukken op de juiste plek. Nu is het de bedoeling dat jij met je team met de stokken alle torens en uiteindelijk de koning van het andere team omver gooit. Een actief, spannend spelletje voor buiten!

Afbeelding voor

15. Picknicken 

Nodig je vrienden of poppen uit voor een picknick! Neem een kleed, mand met servies en lekkers mee... en smullen maar! Kies een zonnig plekje in het gras en ga lekker zitten of liggen. Super ontspannen en ook nog eens lekker. Picknicken!

16. Zandijsjes verkopen 

IJsjes te koop! Deze maak je helemaal zelf van zand, waarbij je gebruik maakt van de Zandbak IJskraam of de nieuwe Emmerset IJsje. Schotel jouw klanten de lekkerste zandijsjes voor. Ga je ze allemaal verkopen of eet je er zelf ook eentje op?

Afbeelding voor

17. Chinese muur

Rennen, onder de muur door... en snel weg! Bij dit spelletje staat er een tikker in het midden van het veld. De anderen staan aan een zijkant en rennen zo snel mogelijk naar de overkant van het veld, terwijl de tikker ze probeert te tikken. Getikt, dan vorm je samen met de andere kinderen die getikt zijn een muur (je gaat hand in hand naast elkaar staan met gespreide benen). De kinderen die nog niet getikt zijn, kunnen de kinderen in de Chinese muur bevrijden, door onder hun benen door te kruipen.

18. Bellen vangen

Een lucht gevuld met glanzende bellen! Of toch niet, want jij gaat in dit spelletje niet bellen blazen, maar zoveel mogelijk bellen vangen. Zet de Bellenblaasmachine, gevuld met het bijgeleverde sop, aan en rennen en springen maar! Wie vangt de meeste bellen?

Afbeelding voor

19. Ballonnen omhoog houden

Hoeveel ballonnen kunnen jullie samen in de lucht houden? Blaas een aantal ballonnen op en probeer ze zo lang mogelijk in de lucht te houden. Begin gemakkelijk, met 1 of 2 ballonnen, afhankelijk van met hoeveel kinderen jullie zijn. Maak het steeds moeilijker, door er een ballon bij in de lucht te gooien.

Afbeelding voor

20. Vliegeren 

Een zelfgemaakt kunstwerk in de lucht! Ga buiten aan de tuintafel zitten en Kleur je eigen Vlieger. Klaar? Dan is het tijd voor activiteit: de vlieger oplaten! Houd het klosje goed vast en geniet van jouw eigen gemaakte vlieger hoog boven je!
 

Het leukste speelgoed voor dit voorjaar vind je op Lobbes.nl!