Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

(Buiten)speeltips voor de voorjaarsvakantie!

19 februari 2019
Vakantie in het Noorden, bijna vakantie voor de rest van het land en schitterend weer in februari. Het recept voor e i n d e l i j k weer heerlijk buiten spelen. Maar wat doe je ook alweer? Na zolang jezelf binnenshuis te vermaken, is het bijna wennen buiten aan de slag te kunnen. Tijd voor een portie speelinspiratie voor buiten!
Lees meer
(Buiten)speeltips voor de voorjaarsvakantie!

Tip 1: Plantjes kweken

Het is tijd om nieuwe zaadjes te laten ontkiemen, zodat de plantjes over een paar weken de grond in kunnen. Weinig activiteiten geven je meer het voorjaarsgevoel dan met nieuwe plantjes bezig zijn. Kweek je eigen groentetuin, bloementuin of pizzatuin en je hebt voor weken plezier! Leuke kweeksets vind je hier.

Tip 2: Ga “kamperen” in de tuin

In de winter is het heerlijk om in de woonkamer een tent te bouwen van lakens en dekens. Of misschien heb je een eigen speeltent. Het is natuurlijk nog leuker je op de camping te wanen door in de tuin een tent te bouwen. Geef jezelf het ultieme vakantiegevoel!

Tip 3: Stoepkrijten

Stoepkrijten is een echt klassieker. Al jarenlang spelen kinderen met stoepkrijt. Dat is wel logisch, want je kunt er veel mee! Je kunt allemaal een eigen kunstwerk maken, teken bijvoorbeeld je vrienden na. Of wat dacht je van een hinkelbaan? Dat is meteen een mooie combinatie met actief bewegen. Maar je kunt natuurlijk ook een spelletje als ‘Galgje’ doen met stoepkrijt. Wat ga jij doen?

Tip 4: Helpen met de grote voorjaarsschoonmaak

In het voorjaar is het tijd voor de grote schoonmaak, heel het huis wordt weer schoongemaakt en de tuin wordt ook op orde gebracht. En dat kan heel leuk zijn! Help gezellig mee met jouw eigen speelgoed stofzuiger, stoffer en blik of hark. Wat ga jij het eerst schoonmaken?

Tip 5: Organiseer een wedstrijd

Wie van jouw vriendjes of vriendinnetjes zou er winnen? Het leuke van een wedstrijdje is dat je op heel veel verschillende manier kunt doen. Misschien denk je als eerst aan een potje voetbal. Maar ook met hinkelen of touwtjespringen kun je leuke competities bedenken. Of wat dacht je van racen? Met je skelter of step een parcours afleggen. Ben jij de snelste?

Wat als het dan toch plotseling koud wordt of gaat regenen?

En soms regent het ineens. Helaas is het weer vroeg in het voorjaar nog onvoorspelbaar, waardoor je plannen zomaar in het water vallen. Wat je dan kunt doen? Lekker knutselen, voor Pasen bijvoorbeeld!