Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Back 2 School

16 augustus 2019
De vakantie alweer (bijna) voorbij! Heb jij een beetje zin in het nieuwe schooljaar? Of moet je er helemaal niet aan denken om weer vroeg op te staan? Hoe je het wendt of keert, je zal toch weer met je neus in de schoolboeken moeten gaan. Heb je nog geen idee hoe je je het beste kunt voorbereiden op de eerste schooldag? Geen zorgen, met de back 2 school tips van Lobbes ben jij school-ready.
Lees meer
Back 2 School

De praktische zaken

De voorbereiding om naar school te gaan is stiekem toch een feestje. Vaak horen daar namelijk nieuwe spulletjes bij die jij zelf mag uitkiezen! Ga jij voor schoolspullen waarop jouw favoriete held staat of ben jij meer van de basic schoolartikelen?

 • Alle school- en schrijfspullen verzamelen
  Naast boeken heb je natuurlijk ook schriften, mappen en een etui met inhoud nodig. Lobbes heeft een groot assortiment aan etuis. Er zijn etuis die al volledig gevuld zijn met allerlei schrijfmateriaal, maar ook etuis waarbij je zelf de inhoud nog moet vullen. De volgende schrijfmaterialen zijn handig om altijd in je etui te hebben: pennen (blauw, zwart, rood), potloden (grijs en gekleurd), een gum, markeerstiften, liniaal (of geodriehoek), een schaar, stiften, plakband, een puntenslijper en eventueel een lijmstift. Wanneer je in de bovenbouw zit zul je ook nog een passer en een rekenmachine nodig hebben. 
 • Houd alles bij in je agenda
  Is jouw rooster al bekend voor komend schooljaar? Noteer de tijden en vakken dan in jouw agenda, zo weet je tenminste wanneer een les begint. Natuurlijk is een agenda ook bestemd om je huiswerk erin te schrijven. Je kunt jouw agenda opvrolijken met stickers of gebruik bijvoorbeeld deze vrolijke sticky notes om kleine notities op te schrijven. Deze sticky notes zijn ook handig om te gebruiken als markeerder in een boek.
 • Kies een toffe rugzak
  De keuze aan schoolrugzakken bij Lobbes is reuze! Ga je voor een simpele tas met maar 1 voorvak of heb je liever een schoolrugzak met meerdere vakjes? Er zijn zelfs rugzakken die je ook kunt gebruiken als een trolley, dat scheelt jou weer dragen. Kies een rugzak van jouw favoriete superheld of ga voor een neutrale kleur. 
 • Voedzame 10 uurtje en lunch
  Studeren maakt hongerig. Een 10 uurtje of lunch in een leuke lunchbox en drinken in een hippe schoolbeker maken de pauzes tot een echt feestje! Kies voedsel uit dat voedzaam is, zoals een mueslireep of een bruine boterham met kaas. Vul dat aan met rauwe groeten, zoals wortels of komkommers. Zo kom jij de dag wel door! 
 • Ga voorbereid op pad: Banden oppompen
  Controleer voordat je naar school gaat of je banden goed zijn opgepompt, je wilt halverwege de rit naar school natuurlijk niet stil komen te staan. Mocht je in het donker of tijdens een mistbui fietsen dan is het natuurlijk ook aan te raden om te kijken of je fietsverlichting het nog doet. Reflectoren zorgen er ook voor dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. 
 • Kom niet te laat: zet je wekker
  Heel belangrijk: je wekker! Zo voorkom je dat je te laat opstaat en dus gehaast naar school moet gaan. Zet je wekker bijvoorbeeld 10 minuten eerder dan de normale wektijd. Zo heb je nog even tijd om rustig wakker te worden.

Nog meer tips!

Naast alle praktische zaken volgen hieronder nog wat extra tips om de start van jouw schooljaar te ‘overleven’.

 • Laat het op je afkomen
  Zo’n eerste schoolweek is altijd spannend! Niet alleen voor jou en jouw klasgenoten, maar ook voor de juf of meester. Een eerste week staat in het teken van kennismaken, praktische zaken regelen etcetera. Geniet dus dit weekje nog even van de ‘rust’, wees relax en ervaar dit als leuk.  
 • Maak contact met klasgenoten
  Na zo’n lange vakantie is het weer wennen om in zo’n grote groep je plek te kennen. Maak contact met je klasgenoten, stel simpele vragen. Samen met je klasgenoten zul jij het komend schooljaar een groep vormen, het is dan fijn als je dan ook goed met elkaar overweg kunt en over dingen kunt praten.  
 • Doelen en verwachtingen
  Wat verwacht je van dit schooljaar en welke doelen wil je aan het einde van het schooljaar bereiken? Wil je beter worden in rekenen, of juist taal? Noteer voor jezelf welke doelen jij voor ogen hebt en probeer deze positief te formuleren. Schrijf de doelen op in je agenda of hang een blaadje op in je slaapkamer waarop jouw doelen en verwachtingen staan. Kijk er zo nu en dan naar en concludeer voor jezelf of je nog op de juiste weg bent. 
 • Heb plezier!
  Tot slot: heb plezier! Wanneer je niet met plezier naar school gaat zullen jouw schoolresultaten er ook onder gaan lijden. Naast leren moet er ook ruimte zijn voor gezelligheid, organiseer bijvoorbeeld met je klasgenoten een leuk feest of evenement. Wist je dat naar school gaan of studeren pure rijkdom is. Er zijn genoeg andere landen waar kinderen nog geen eens de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan. Zie naar school gaan dus als een cadeau en benut alle informatie die je krijgt. Jij bent degene die uiteindelijk voor je eigen ontwikkeling zorgt. 

Goed voorbereid naar school gaan? De mooiste schoolartikelen vind je op Lobbes.