Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

6 onmisbare speeltips voor onderweg

22 mei 2018
We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Op weg naar de heerlijke vakantiebestemming, een mooie vakantie voor de boeg. Alleen die rit daarheen duurt zòòòò lang. Hoe kom je die nou door? Pak je rugzak vol met boeken, stickers, putty en raamstickers om mee te spelen op de achterbank. En vergeet je trommeltje met lekkers niet. Speciaal voor die lange reis vind je hier 6 onmisbare tips voor onderweg.
Lees meer
6 onmisbare speeltips voor onderweg

Galgje

Wie kent het niet? Dit spel speelde je opa en oma ook al toen ze kind waren! Jij bedenkt een woord en geeft met streepjes op het papier aan hoeveel letters er in het woord zitten. (Onderweg is een magnetisch tekenbord een goed alternatief voor losse papiertjes.) Jouw tegenstander probeert met letters het woord te raden. Elke letter die niet voorkomt in het woord bouwt een nieuw deel aan de galg en het poppetje. Raad jouw tegenstander het woord voor het poppetjes is getekend?

Bananenspel

Onderweg zie je talloze auto’s. Wanneer je een gele auto ziet roep je ‘Banaan!’ en krijg je een punt. Wie aan het eind van de rit (of bij de volgende pauze) de meeste punten heeft, wint het spel. Je kunt dit spel op heel veel verschillende manier spelen. In plaats van gele auto’s kun je ook voor een automerk gaan, bepaalde verkeersborden of iets anders wat je zelf verzint. Wie haalt de meeste punten?

Pictionary op het autoraam

Ook het bekende spel Pictionary is een leuk idee voor in de auto. Met een setje whiteboard stiften ben je al klaar en kun je gaan spelen. Je tekent er makkelijk mee op de autoramen en veegt het ook zo weer uit. Jij maakt een tekening en diegene die naast jou zit moet zo snel mogelijk raden wat het is. Is jouw tekening geraden, dan is de ander aan de beurt. Wat kan helpen is thuis alvast opdrachtkaarten te maken, voor als je onderweg geen inspiratie meer hebt. (Je kunt natuurlijk ook gewoon een spel Pictionary meenemen.) Klaar met spelen? Met de stiften kun je daarna op de ramen de mooiste kunstwerken tekenen en kleuren. Een wat uitdagender alternatief, maar minstens net zo leuk is het spelen van Pictionary met raamklei. Dus in plaats van de opdracht uit te tekenen ga je dit kleien.

Touwfiguren maken

Met je handen en een touwtje kun je de leukste figuren maken. Een parachute, kop en schotel of hangmat heb je zo gemaakt. Het grappige aan touwfiguren maken is dat het misschien wel de oudste vorm van spelletjes is. Volgens sommige bronnen speelden ze dit zelfs al in de prehistorie! Je hebt alleen een touwtje nodig en iemand die voordoet hoe je de figuren maakt. Een set zoals de Reuzeleuke Touwspelletjes voorziet meteen in beide. Welke vormen weet jij te maken?

Afbeelding voor

In de pauze

Tijdens een lange rit moet niet alleen de auto af en toe worden bijgetankt, ook alle vakantiegangers moeten zo af en toe hun benen strekken. In plaats van na het tanken direct weer door te rijden, is het aan te raden de pauze even te gebruiken om weer energie en focus op te doen. Lekker picknicken en een leuk spelletje zorgen ervoor dat je er weer even tegenaan kan. 

Update: Boter, Kaas en Eieren

Een vriendelijke volger van onze Facebook-pagina stuurde een fantastisch idee op. Het Houten Boter, Kaas en Eieren-spel was eerst mooi ingekleurd en daarna werd met klittenband het spel auto-proof gemaakt! Heel simpel te maken en geniaal bedacht.

Afbeelding voor

Fijne vakantie!