Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

5 Originele zandbak rollenspellen!

3 maart 2021
Spelen met zand... ben jij er ook zo dol op? Je bent niet de enige: de zandbak is een plek waar veel kinderen graag spelen. Of nog leuker: met zand spelen op het strand of in de speeltuin! Zand nodigt uit tot creativiteit. Met zand is onwijs veel mogelijk. Wees creatief, gebruik je fantasie en speel en creëer ermee wat je maar wilt! En... voor als je even niet weet wat je met zand gaat doen, zijn hier 5 originele zandbak rollenspellen!
Lees meer
5 Originele zandbak rollenspellen!

1. Graaf naar het verleden; speel archeoloog

Graaf diep in het zand en ga op zoek naar het verleden! Archeoloog spelen kun je doen op het strand. Dan graaf je met je schep diep in het zand en ontdek je de geheimen die daar verborgen liggen. Ook in de zandbak kun je archeoloog spelen. Laat iemand anders de zandvormen dino verstoppen, ga ernaar op zoek met een schep of graafmachine en puzzel daarna het skelet in elkaar tot een volledig dinosaurusskelet! 

2. Metsel een muur of huis

Speel metselaar en bouw je eigen muur! Hoe? Maak cement met de Polesie betonmolen of de kleinere Betonmolen, maak bakstenen van zand en metsel er een muur van met behulp van de Metselset, Zandbak Troffel of Zandbak Bouwset. Maak je alleen een muur of ga je de hoek om en metsel je een volledig huis in elkaar!?
 

3. Bouw een reuzenkasteel; speel ridders en prinsessen

Voor dit rollenspel heb je een flinke oppervlakte met zand nodig! Het strand of een speeltuin met zandondergrond is ideaal. Nodig al je vrienden en vriendinnen uit en ga aan de slag met het bouwen van een reuzenzandkasteel! Hierbij maak je gebruik van de Zandvormenset Kasteel, Strandset Kasteel of een kleine kasteelemmer van Ecoiffier. Of... gebruik je fantasie en bouw de kasteelmuren met je handen! Is jullie droomkasteel klaar, trek dan je mooiste ridder verkleedset of prinsessenjurk aan en speel ridders en prinsessen!

4. Verkoop ijsjes en taartjes

Open je eigen zandbakwinkel! Wat dacht je van een ijskraam waar jij de verkoper bent van overheerlijke schepijsjes! Hiervoor gebruik je de Zandbakijskraam, Zand IJsjesset of de Emmerset IJsjes. Of wordt verkoper in een banketbakkerij waar je allerlei taartjes bakt met deze zandvormen en Tulband Zandvormen. En dan kun je op zoek naar klanten voor jouw lekkernijen!
 

5. Ontwerp je eigen bouwwerk

Jij bent een toparchitect en ontwerpt de mooiste bouwwerken! Wat dacht je van de Eiffeltoren? Nee... je hoeft hem niet volledig zelf te verzinnen, dit gebouw maak je met de Zandvorm Eiffeltoren. Ook de Toren van Pisa maak jij in een handomdraai met de Zandvorm Beroemd Gebouw. Maar nog veel leuker is het om compleet zelf een bouwwerk van zand te ontwerpen en creëren!