Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

3 tips voor een geslaagde meivakantie

1 mei 2018
De meivakantie is een tijd van lekker lang uitslapen en leuke dingen doen. Even tot rust komen voordat je weer moet bikkelen om de laatste weken tot aan de zomervakantie door te komen. Veel mensen boeken nog even snel een vakantie naar het buitenland om te genieten van de zon en om even helemaal niets te doen. Ga je niet op vakantie naar het buitenland? Niet getreurd, want in Nederland en thuis is er ook genoeg te beleven.
Lees meer
Afbeelding voor

Ga dieren spotten in de dierentuin

Het nummer 1 uitstapje tijdens een vakantie is toch wel naar de dierentuin gaan. Sta oog in oog met de koning van de jungle: meneer de leeuw, bewonder de lange nekken van de giraffen, ga op reis naar de noordpool met de ijsberen of zie hoe de olifanten zichzelf wassen met hun lange slurven. Vergeet trouwens je verrekijker niet om dieren te spotten! Met een verrekijker zie je de dieren nog veel beter. Na een dag vol spanning en avontuur is het leuk om thuis dierenknutsels te maken, zoals een ballonnenolifant, een ratelende slang of een kleurrijke papegaai. Lees hier hoe je deze leuke dieren zelf kunt maken!

Afbeelding voor

Zet je tent op in huis

Heb je er ooit al aan gedacht om binnen te kamperen in plaats van buiten? Binnen kamperen is ideaal als het tijdens de vakantie druilerig weer is. Zet je speeltent op en maak het in de tent gezellig met wat kussens en dekens. Om het kamperen nog echter te laten lijken plak je aan de binnenkant van je speeltent glow in the dark sterren, zo kan je in de nacht ook binnenshuis van een sterrenhemel genieten!

Bij kamperen horen natuurlijk ook marshmallows. Prik er een paar op een satéstokje en hou het stokje draaiend boven een kaarsje (onder toezicht van je ouders) om ze te laten smelten. Houd de marshmallows niet te lang boven het vuur, want ze kunnen zo in brand vliegen. Vraag aan je ouders of ze een beker chocomel voor je warm willen maken en het kampeerfeest is compleet!

Afbeelding voor

Maak de lekkerste zandbaksels

Koekjes, cakes en cupcakes bakken is altijd een leuke, maar vooral lekkere bezigheid. Natuurlijk maak je de lekkerste baksels van bloem, suiker, boter en eieren, maar je kunt ook de lekkerste cupcakes en koekjes maken van zand. In plaats van normaal zand kun je ook speelzand gebruiken, handig voor als het buiten snertweer is. Net als eetbare koekjes en cupcakes kun je koekjes en cupcakes van (speel)zand ook versieren. Helaas niet met fondant, suikerhartjes en eetbare spikkels, maar wel met zandverf en foamstickers.

In deze video laten de Proefmonsters zien hoe het allemaal werkt. Ga jij er ook mee aan de slag? Je kunt de SES Mud Cupcakes Set hier bestellen.

Meer zien van de Proefmonsters? Bekijk dan ons Youtube-kanaal.