Sponsoring

Sinds een aantal jaren is Lobbes.nl sponsor van verschillende projecten. Ons hart gaat uit naar kinderen, onze eigen kinderen, maar ook de kinderen van deze wereld. Daar waar het moeilijk is om op te groeien, onmogelijk is om echt kind te zijn en te leven zonder angst en in veiligheid, daar wil Lobbes.nl steun geven. Daarom hebben we een aantal bijzondere projecten uitgekozen om te ondersteunen. (Dit betekent dat we helaas verder geen andere aanvragen voor sponsoring in behandeling kunnen nemen.) Neem een kijkje op de websites van de Speelgoedbank Wageningen, Make-a-Wish, Pasar Toko Neba en Stichting Present Ede.

Speelgoedbank Wageningen

De Speelgoedbank in Wageningen heeft als doel het doorgeven van (tweedehands) speelgoed aan mensen die niet de financiële middelen hebben om speelgoed te kopen. Er zijn steeds meer mensen in Nederland die rond en zelfs onder de armoedegrens leven. Hierdoor is er in deze gezinnen vaak geen mogelijkheid om speelgoed te kopen, terwijl het zo belangrijk is dat kinderen kunnen spelen en gewoon kind kunnen zijn, zonder de "volwassen" zorgen. St. Speelgoedbank Wageningen zamelt bruikbaar speelgoed in om door te geven aan gezinnen die van weinig geld moeten rond komen. Zo wil de stichting kinderen die met hun ouders, opa en oma of verzorgers langskomen blij maken met het speelgoed.

Daarnaast probeert Speelgoedbank Wageningen ook nieuwe cadeautjes voor de feestdagen en verjaardagen in huis te hebben zodat de kinderen die rond de armoede grens leven dan ook een cadeautje krijgen. Juist omdat dit voor deze groep kinderen niet vanzelfsprekend is.

De 'klanten' van de speelgoedbank moeten in het bezit zijn van een Voedselbankpas of een verwijzing hebben van een doorverwijzer (zoals bijvoorbeeld de Thuiszorg of Vluchtelingenwerk). Ouders, verzorgers, opa en oma’s kunnen dan met de kinderen per kwartaal vier stuks speelgoed komen halen, waarbij de kinderen zelf het speelgoed uit mogen kiezen. Dit kan in één keer, maar mag ook verdeeld over meerdere dagen in dat kwartaal. In het kwartaal dat ze jarig zijn, mogen ze een vijfde stuk uitzoeken. Alleen voor de verjaardag en de feestdagen mogen ouders alleen komen, zodat de cadeaus een echte verrassing blijven. De afgelopen jaren mochten alle kinderen die ingeschreven staan bij de Speelgoedbank uit de Lobbes Catalogus een cadeau uitzoeken voor het grote 5 decemberfeest.

Make-a-Wish Nederland

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maakt Make-a-Wish herinneringen die een leven lang mee gaan. 

Make-a-Wish wil kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte zich weer even helemaal kind laten voelen. Vrij en onbezorgd. Door onderdeel te zijn van een onvergetelijke Wish Journey krijgt het kind een positieve boost. Zo vinden kinderen én de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan. Lobbes.nl helpt mee met deze Wish Journeys door bij te dragen aan een passend cadeau voor de kinderen.
 

Stichting Present Ede

Stichting Present Ede gelooft dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present Ede wil die schakel zijn. Ze wil een beweging op gang brengen in Ede waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Lobbes.nl levert maandelijks knutselmaterialen voor activiteiten op een AZC. Present Ede bezorgt met deze spullen een onbezorgde middag vol knutselplezier voor de kinderen in het AZC.

Toko Neba

Toko Neba in Ede heeft een zeer grote collectie fairtrade decoratiemateriaal en gebruiksartikelen uit Indonesië. Toko Neba is een stichting, daardoor gaat de volledige winst uit de verkopen naar kinderprojecten in Indonesië. Jaarlijks organiseren ze tijdens de Heideweek het benefiet-evenement Pasar Toko Neba aan de Stationsweg in Ede. Dit evenement wordt volledig georganiseerd en gerund door een team van ruim honderd vrijwilligers. Gedurende de hele dag is er live muziek en dans waaraan tientallen artiesten belangeloos meewerken. Elk jaar wordt de Pasar bezocht door ruim 5000 mensen uit Ede en omstreken en de volledige opbrengst gaat naar de kinderprojecten van stichting Child Support Indonesia. Ook dit jaar hebben wij als Lobbes.nl kunnen bijdragen aan dit mooie initiatief en hebben zij mooie prijzen bij elkaar gezocht op onze website voor de loterij. Zo kunnen zij ook aan de andere kant van de wereld bijdragen aan speelplezier.