Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Kastanje knutselen

6 oktober 2022
Verzamel mooie herfst kastanjes en maak deze vrolijke eenhoorn met strijkkralen, touw en satéprikkertjes. Van Silk Clay maak je de oortjes en hoorn voor jouw zelfgemaakte eenhoorn!
Afbeelding voor

Knutselen met Kastanjes
Eind september vind je onder alle kastanjebomen prachtige kastanjes. Ga op pad met een plastic zak en zoek de kastanjebomen in je buurt. Verzamel een paar kastanjes om lekker mee te knutselen. Er zijn heel veel leuke figuurtjes te maken met houten prikkers en kastanjes. Hier hebben we een echte eenhoorn geknutseld met Silk Clay en strijkkralen. Doe met ons mee en maak je eigen eenhoorn!

Wat heb je nodig:

  • Kastanjes
  • Satéprikkers
  • Silk Clay
  • Strijkkralen
  • Borduurgaren of touw
  • Wiebeloogjes
  • Krijtstift
Afbeelding voor

Stap 1:
Maak met Silk Clay een hoefje aan een satéprikkertje. Herhaal dit nog 3 keer, zodat je 4 beentjes hebt.

Stap 2:
Rijg nu strijkkraaltjes aan het prikker. Het hoefje van Silk Clay zorgt er voor dat de strijkkralen blijven zitten.

Afbeelding voor

Stap 3:
Kies een grote kastanje uit voor het lijfje en prik er aan de onderkant 4 gaatjes in voor de pootjes. Zo kun je de pootjes er makkelijk induwen.

Stap 4:
Gebruik verschillende kleuren Silk Clay en maak 3 lange dunne kegeltjes. Leg ze tegen elkaar, houd de puntjes vast en draai de rest nu één kant op zodat je een mooie gedraaide hoorn krijgt. Bekijk de foto zodat je goed kunt zien hoe het kan worden.

Afbeelding voor

Stap 5:
Maak de oortjes voor de eenhoorn door 2 driehoekjes te kleien en daar een klein roze rondje in de duwen. Nu heb je alle onderdelen voor het hoofd van de eenhoorn.

Stap 6:
Kies een iets kleinere kastanje uit voor het hoofd. Met Sticky Paste lijm je de hoorn en oortjes op het hoofd. Het kan zijn dat je de kastanje een beetje moet opschuren op de plek waar je wilt lijmen. Een kastanje is namelijk zo glad dat het niet in 1 keer goed hecht. Je kunt ook een klein stukje sateprikker gebruiken wat je half in het oortje duwt en de andere kant in een voorgeprikt gaatje in het hoofd.

Afbeelding voor

Stap 7:
Breek een paar centimeter van een satéprikker af en steek die op de plek van de nek in het lijfje. Zorg ervoor dat het uitstekende deel lang genoeg blijft voor 1 of 2 strijkkralen en extra ruimte om het hoofd op te bevestigen.

Stap 8:
Duw het hoofd voorzichtig op de nek en plak 2 wiebeloogjes op het gezichtje.

Afbeelding voor

Stap 9:
Voor de staart leg je verschillende gekleurde draadjes op elkaar, met een lengte van ongeveer 10 centimeter. In het midden maak je er een knoop in.

Stap 10:
Prik nu een kort stukje prikker midden door het knoopje en duw de staart in een voorgeprikt gaatje in het lijfje. Duw het stokje ver het lijfje in zodat je het bijna niet meer ziet. Plak een klein propje Sticky Paste op het uiteinde zodat de staart er niet afglijdt.

Afbeelding voor

Stap 11:
Met krijtstift teken je de neusgaatjes en mond op de kastanje. Nu is je eenhoorn zo goed als klaar!

Eenhoorn van Kastanjes:
Met extra draad kun je, op dezelfde manier als de staart, nog manen maken op het kastanje-hoofd van de eenhoorn. Welke kleuren kies jij uit om jouw eenhoorn van te maken?

Benodigde artikelen:
 
Bamboe Stokjes Sateprikkers, 200st. (Art nr. 6021858, 1 x in bundel)
9,99
Wiebeloogjes, 80st. (Art nr. 1699966, 1 x in bundel)
1,49
Krijtstift Rond Wit 1-2mm, 4st (Art nr. 5111916, 1 x in bundel)
16,99
SES Strijkkralen - Paars, 1000st. (Art nr. 3350148, 1 x in bundel)
1,89
Hama Strijkkralen - Pastel Roze (95), 3000st. (Art nr. 5699581, 1 x in bundel)
4,75
Silk Clay - Roze, 40gr. (Art nr. 6020639, 1 x in bundel)
3,99
Silk Clay - Paars, 40gr. (Art nr. 6020637, 1 x in bundel)
3,99
Silk Clay - Neon Blauw, 40gr. (Art nr. 6020641, 1 x in bundel)
3,99
2,99