Rolf More - Het A - Z Spel Taalspel

Afmeting verpakking: 37,5 x 26 x 10 cm
Klik op de foto om in te zoomen.
Nu besteld, morgen in huis
35, 34
In winkelwagen OK
Gratis verzenden vanaf € 39 in NL BE DE
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Bezorgd bij je thuis of 3000+ afhaalpunten
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Grootste assortiment van NL
Gratis af te halen bij een Lobbes servicepunt

4.7 van 5.0
van 51.251 reviews
Uitstekend bevonden door onze klanten
Omschrijving
Van astronaut tot zebra
Al op jonge leeftijd schrijven kinderen, vaak met hun tong uit de mond, hun eigen naam. Dat die rare streepjes op papier zeggen wie jíj bent, heeft iets magisch. Op dat gevoel bouwen we verder, met het A-Z-spel. Luuk-Leeuw, Fenna-Fruit '

Luuk, kun je de eerste letter van jouw naam terugvinden?
Kijk eens naar de kleur, en zoek waar je die ook ziet bij de plaatjes. Goed zo, bij de leeuw. Ook leeuw schrijf je met de eerste letter van jouw naam!

Kinderen die dit nog lastig vinden, kunnen kleuren bij elkaar zoeken en zo toch al koppelingen leggen tussen letters en voorwerpen.

Naam en klank
Er zijn 26 lettervormen. De naam van de letter is hoe we de letter uitspreken in het alfabet als A, B, C (met de Y als Ypsilon uitgesproken). De klank van de letter is hoe we de letter uitspreken in een woord.

Afbeelding en kleur
Elke letter is afgebeeld op een bepaalde kleur achtergrond. Diezelfde achtergrondkleur vind je terug bij de afbeelding die bij de letter hoort. Door hiervoor te kiezen, helpen we kinderen om zelfstanding steeds meer te ontdekken. De achtergrondkleur helpt hen op weg bij het vinden van de beginletters bij de afbeeldingen.

Grote en kleine letters
Het onderscheid leren maken tussen hoofdletters en kleine letters - begrijpen dat elke letter twee vormen heeft - is een ander leerdoel.
Kies ervoor om eerst de hoofdletters aan te bieden en dan pas de kleine letters, omdat het vormonderscheid bij de hoofdletters groter is dan bij de kleine letters. De hoofdletters bestaan grotendeels uit rechte lijnen, er is een duidelijk onderscheid voor D en B, ze zijn allemaal even groot en ze zijn minder spiegelgevoelig. Dat is belangrijk omdat de lateralisatie bij de meeste kinderen nog niet helemaal voltooid is - en ze daardoor last hebben van omkeringen.

Spelen, Play, Spielen, Jouer
Het mooie aan dit spel is de bruikbaarheid op verschillende niveaus. Te beginnen met het opwekken van nieuwsgierigheid bij kleuters.

Als de letters op zichzelf geen geheimen meer hebben, gaan we door naar de rose, snake en xylophone: we stappen de grens over naar Engeland, Duitsland en Frankrijk - dat kan omdat de beginletters slim zijn gekozen. De kinderen daar noemen de zelfde plaatjes heel anders�?� grappig! Dit geeft de plaatjes direct een nieuwe dimensie. Laat de kinderen raden welk beeld bij welk woord hoort, in een andere taal. Dat kunnen ze al snel heel goed!
Lees meer
Te vinden in de volgende categorieën:
Specificaties
Artikelcode: 1199087
Afmeting verpakking: 37,5 x 26 x 10 cm
Geschikt vanaf: 5 jaar
EAN code: 8718229036176
Prijs in euro's: Incl. BTW en excl. verzendkosten
Meer van Rolf:
Materiaal: Papier
Te vinden in de volgende categorieën:
Bezorging
  • Gratis verzenden vanaf € 39 in NL BE DE
  • Afhalen bij ons filiaal in Ede
  • Binnen 30 dagen kun je je bestelling retourneren.
    Ga naar de retourenpagina en volg, indien mogelijk, de procedure.
    We vragen je nog niet te spelen met jouw product als je het nog gaat retourneren. Heb je bijvoorbeeld een emmertje met schep gekocht? Pak het gerust uit, bekijk het goed, en voel er even aan; precies zoals je in een gewone winkel zou doen. Wacht alleen nog even met de zandbak ingaan, tot je zeker weet dat dit het artikel is dat je wilt hebben.
Veiligheid
Veiligheid
  • Waarschuwing: Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar ivm kleine onderdelen.

Heb je een vraag over 'Rolf More - Het A - Z Spel Taalspel'?

Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.