Winterdieren - Winnaar Gouden Griffel 2012

Afmeting: 20,7 x 15,5 cm
Klik op de foto om in te zoomen.
Omschrijving
Winnaar Gouden Griffel 2012. De dieren in dit boek houden best van zon, maar dan moet het wel een koud zonnetje zijn. Eentje waarvan je haren rechtovereind gaan staan. Ze wonen op de Noordpool en de Zuidpool. Het is er altijd koud. Niet gewoon koud, maar ijskoud. Zomers en 's winters staat de diepvries aan.
Als de sneeuw eens niet over de velden jaagt, kun je de bewoners horen: de roep van de sneeuwuil, de krakende knietjes van het rendier, het zingen van de beloega, het gebrul van de zuidelijke zeeolifant en het geschuifel van de keizerspinguïn.
Maar als je de reis naar deze winterdieren te lang en te koud vindt, kun je dit boek lekker bij de kachel lezen. De Griffeljury prijst haar ‘voortreffelijke stijl: nonchalant maar raak, opgewekt, liefdevol,’ en noemde het boek een ‘parel binnen de non-fictie’. Dumon Tak portretteert de pooldieren met een aanstekelijk enthousiasme, in een voor informatieve boeken ongewoon bloemrijke stijl. ‘Man o man, wat een beest is dit. Haveloos en hoogpolig vanbuiten, zorgzaam en oeroud van binnen,’ schrijft ze over de muskusos, die ze ‘een verwaaid dennenbos op poten’ noemt.
Lees meer
Specificaties
Artikelcode: 4821118
Afmeting: 20,7 x 15,5 cm
EAN code: 9789045112237
Prijs in euro's: Incl. BTW en excl. verzendkosten
Aantal pagina's: 112
Verschijningsjaar: 2011
Auteur: Bibi Dumon Tak
Bindwijze: Hardcover
Illustrator: Martijn van der Linden
Uitgever: Querido Kinderboek
Bekroond: Winnaar Gouden Griffel 2012
Te vinden in de volgende categorieën:
Bezorging
  • Gratis verzenden vanaf € 39 in NL BE DE
  • Afhalen bij ons filiaal in Ede
  • Binnen 30 dagen kun je je bestelling retourneren.
    Ga naar de retourenpagina en volg, indien mogelijk, de procedure.
    We vragen je nog niet te spelen met jouw product als je het nog gaat retourneren. Heb je bijvoorbeeld een emmertje met schep gekocht? Pak het gerust uit, bekijk het goed, en voel er even aan; precies zoals je in een gewone winkel zou doen. Wacht alleen nog even met de zandbak ingaan, tot je zeker weet dat dit het artikel is dat je wilt hebben.