Het vergeten schilderij

Afmeting: 21,6 x 14,3 cm
Klik op de foto om in te zoomen.
Omschrijving
Vlieland - 1696. Als de Oliphant met man en muis is vergaan, valt Juriaens droom in duigen. Nooit zal hij samen met vader de zeven zeeën bevaren. En nu wil zijn moeder hem ook nog meenemen naar een vreemde stad. Hoe zal hij ooit kunnen wennen aan een wereld van hout en steen?
Juriaen neemt een drastisch besluit. Op de Reede van Texel glipt hij aan boord van de Geelvinck. Schipper De Vlamingh neemt hem onder zijn hoede en Juriaen reist als kajuitsknecht mee naar het Onbekende Zuidland. Onderweg sluit hij vriendschap met matroos Casper en met Victor Victorsz die hem de fijne kneepjes van het schildersvak bijbrengt.
Op een avond krijgt Juriaen een geweldig idee. Hij zal de allereerste kaart van het Zuidland tekenen. Samen met Casper trekt hij eropuit. In het warme binnenland beleven de jongens een paar angstige ogenblikken en heeft Juriaen een ontmoeting die zijn leven zal veranderen.
West Australië - 2016. De wereld van Luna staat op z'n kop nu ze in Australië woont. Alles is anders in dit grote land. De lucht is te blauw, vogels lachen en spinnen zijn dodelijk. Haar klasgenoten denken dat ze niet goed wijs is en Mr. Whites, de 'teacher', gedraagt zich verdacht.
Als ze op een dag bij Rottnest Island een tinnen schotel opduikt, verandert alles ...
Luna neemt ons mee naar de Gouden Eeuw, de tijd van specerijenhandel en ontdekkingsreizen. Steeds nieuwsgieriger volgt ze het spoor van Juriaen Ys.
Wanneer blijkt dat niet alleen Luna geïnteresseerd is in de vergeten geschiedenis verandert de zoektocht naar het verleden in een spannend avontuur.

Op Cape Inscription, de kale rots waar Dirk Hartog vier eeuwen geleden zijn tinnen schotel achterliet, komt de geschiedenis samen. Het geheim is ontrafeld, het verhaal is verteld ...
Lees meer
Specificaties
Artikelcode: 6502181
Afmeting: 21,6 x 14,3 cm
EAN code: 9789082239621
Prijs in euro's: Incl. BTW en excl. verzendkosten
Verschijningsjaar: 2016
Aantal pagina's: 288
Auteur: Anke den Duyn
Uitgever: Art, Education & Outreachprojects
Illustrator: Igor Bij de Vaate
Bindwijze: Paperback
Te vinden in de volgende categorie:
Bezorging
  • Gratis verzenden vanaf € 39 in NL BE DE
  • Afhalen bij ons filiaal in Ede
  • Binnen 30 dagen kun je je bestelling retourneren.
    Ga naar de retourenpagina en volg, indien mogelijk, de procedure.
    We vragen je nog niet te spelen met jouw product als je het nog gaat retourneren. Heb je bijvoorbeeld een emmertje met schep gekocht? Pak het gerust uit, bekijk het goed, en voel er even aan; precies zoals je in een gewone winkel zou doen. Wacht alleen nog even met de zandbak ingaan, tot je zeker weet dat dit het artikel is dat je wilt hebben.