Het officiële ScratchJr-boek

Afmeting: 24,8 x 17,7 cm
Klik op de foto om in te zoomen.
Omschrijving
Leer spelend programmeren!

Het officiële ScratchJr-boek is hét boek bij ScratchJr, de populaire gratis app waarmee jonge kinderen spelenderwijs leren programmeren. Door programmeerblokken aan elkaar vast te klikken, maken kinderen zelfstandig of samen met een volwassene hun eigen animaties, interactieve verhalen en dynamische games.

In dit boek leer je karakters voor je eigen verhaal te maken, achtergronden te ontwerpen en geluiden en foto's toe te voegen. Je leert hoe je met programmeerblokken je karakters kunt laten lopen, springen, dansen en zingen. Ieder hoofdstuk bevat een opdracht, en aan het eind van het boek combineer je alle opdrachten tot één superleuk groot project.

Ouders en leerkrachten krijgen tips om kinderen te helpen en stimuleren en om koppelingen te maken naar taal- en rekenonderwijs. Zo leert je kind op een creatieve manier problemen oplossen. Aan het eind van dit boek is je kind klaar voor allerlei nieuwe programmeeravonturen!

ScratchJr is een programmeertaal voor beginners en komt voort uit Scratch, de razendpopulaire programmeertaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Scratch en ScratchJr zijn ontwikkeld aan het MIT, het Massachusetts Institute of Technology. De gratis ScratchJr-app is beschikbaar voor iPad, Android-tablet en Chromebook en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Marina Umaschi Bers is hoogleraar informatica aan Tufts University.
Mitchel Resnick is de maker van Scratch en directeur van de Lifelong Kindergarten Group aan het Media Lab van MIT, Massachusetts Institute for Technology.
Lees meer
Specificaties
Artikelcode: 4898107
Afmeting: 24,8 x 17,7 cm
EAN code: 9789057124716
Prijs in euro's: Incl. BTW en excl. verzendkosten
Verschijningsjaar: 2016
Bindwijze: Hardcover
Auteur: Marina Umaschi Bers, Mitchel Resnick
Uitgever: Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Te vinden in de volgende categorie:
Bezorging
  • Gratis verzenden vanaf € 39 in NL BE DE
  • Afhalen bij ons filiaal in Ede
  • Binnen 30 dagen kun je je bestelling retourneren.
    Ga naar de retourenpagina en volg, indien mogelijk, de procedure.
    We vragen je nog niet te spelen met jouw product als je het nog gaat retourneren. Heb je bijvoorbeeld een emmertje met schep gekocht? Pak het gerust uit, bekijk het goed, en voel er even aan; precies zoals je in een gewone winkel zou doen. Wacht alleen nog even met de zandbak ingaan, tot je zeker weet dat dit het artikel is dat je wilt hebben.